Lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on 1-25 kerran terapeuttinen ja tavoitteellinen keskusteluprosessi. Lyhytterapiassa työskennellään asiakkaan määrittelemän teeman parissa pyrkien löytämään yhdessä haastavaan tilanteeseen muutosta sekä uusia ajattelu- ja toimintamalleja.

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa keskiössä ovat yksilön omat vahvuudet ja voimavarat sekä niiden päälle rakentaminen. Lyhytterapialla voidaan lisätä asiakkaan itseymmärrystä, auttaa tunteiden säätelyssä, tukea kriisivaiheiden yli, vahvistaa itsemyötätuntoa, löytää uusia selviytymiskeinoja haastaviin tilanteisiin sekä oppia oman hyvinvoinnin vaalimista.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia soveltuu kaikenikäisille moninaisiin haasteellisiin tilanteisiin, mm;

  • Masennus ja ahdistus
  • Äkilliset kriisit
  • Ihmissuhdehaasteet
  • Itsetunto-ongelmat
  • Elämän muutosvaiheet sekä uuden suunnan löytäminen

Lyhytterapiaan pääsy ei vaadi diagnoosia eikä lähetettä. Lyhytterapia ei ole psykoterapiaa, joten se ei ole KELA:n tukemaa. Tarvittaessa lyhytterapeutti ohjaa asiakkaan terveydenhuoltoon, mikäli lyhytterapeuttinen työote ei ole riittävä. Monet asiakkaat saavat kuitenkin avun jo pelkästä lyhytterapiasta.


Asiakkaiden palautteita:

"En ehkä ihan osannut sulle sanoa miten iloinen ja kiitollinen olen sulle tärkeästä ja antoisesta terapiamatkasta. Musta tuntuu, että opin itsestäni ihan hurjasti ja sä muistutit mua elämän hienoudesta ja omastakin hienoudesta, minkä olin ihan unohtanut! Sussa on taikaa! <3"

"Kiitos vielä että tuot jokaisella tapaamisella minussa positiivisia asioita esille, joita en itse näe. En aina tunnista millaista kehitystä minussa on tapahtunut. Oli kuitenkin tärkeää kuulla se, kovasti kun henkiseen kasvamiseen pyrin. Olen kiitollinen että huomaat ja ihan liikutuin."

"Terapiatyyli oli ainakin mulle tosi toimiva (visuaalista & sai pohtia samoja asioita usempaan kertaan, mutta etsittiin kuitenkin omakohtaisia tapoja päästä eteenpäin). Sain oikeita ja konkreettisia vinkkejä miten toimia arjessa esim. ahdistuskohtauksen alkaessa tai kovan itsekritiikin noustessa. Olit tosi kannustava ja osasit kaivaa vähän syvemmältäkin kun tuntui että sanoin ehkä liian nopean, "automaattisen" vastauksen. Ihanaa oli myös se, että kannustit palautteen antamiseen ja otitkin palautteeni lämmöllä vastaan (mitä jännitin tosi paljon) eli sovittiin yhdessä miten jatkossa toimittiin, mikä teki terapiasta turvallisen paikan jakaa asioita. Eli yhteenvetona oli todella hyödyllisiä tapaamisia, en varmasti olisi näin hyvällä tiellä nyt jos en olisi käynyt tätä terapiaa! Olet ehdottomasti paras terapeutti mitä mulla on ollut, sen voin sanoa käsi sydämellä."

liisa.love@outlook.com
Y-tunnus 2950985-5
Kaikki oikeudet pidätetään 2022
Luo kotisivut ilmaiseksi!